Over Mi

Het ontstaan van Mi-Yoga!IMG_4307.1

Miranda was als kind in haar vrije tijd regelmatig te vinden op het voetbalveld, in de turnzaal en op haar crossfiets. Later kwamen hockey en ATB-fietsen om de hoek kijken. Het fietsen werd aangeraden door de arts en fysiotherapeut vanwege de opgelopen knieblessures tijdens het voetballen en skiën. Miranda was een fanatiek sporter en ging vaak tot het uiterste.

In 2000 is zij begonnen met het volgen van yogalessen. Ze had er onmiddellijk een goed gevoel bij. De energie, kracht, souplesse en innerlijke rust, die zij door de veelal uitdagende houdingen kreeg, maakten haar nieuwsgierig. Daarom besloot Miranda zich in 2005 verder te gaan verdiepen in yoga en reed daarvoor wekelijks naar Antwerpen.

In 2009 besloot zij een opleiding te gaan volgen om Ashtanga-yogalessen te kunnen geven. Vanaf september 2010 is MI-Yoga! geboren en geeft Miranda les in Dussen en Breda (Teteringen). In 2011 is zij haar kennis en ervaring gaan uitbreiden met andere vormen van yoga waaronder en met name Pralaya Yoga. De lessen zijn uitdagend en dynamisch en de nadruk ligt op het juist uitlijnen van de gewrichten om zodoende de energie optimaal te laten stromen. Voor iedereen is er de ruimte om het eigen lichaam te ontdekken en te ervaren hoe de geest hierop reageert.

Miranda zit niet stil en heeft zich ondertussen gespecialiseerd in zenmeditatie en is vanaf 2016 zich gaan verdiepen in de Kundalini Yoga. Dit heeft weer tot gevolg dat de gong in haar leven kwam. Sinds 2018 combineert zij kundalini yoga en gongbaden welke samen een heel krachtig instrument zijn om grenzen te verleggen, blokkerende energie weer te laten stromen en de geest te verstillen.

Yoga biedt tal van mogelijkheden. Samenvattend: “lichaam en geest komen in harmonie”. Miranda wil met een “down to earth” benadering, een gedegen kennis en een tikkeltje humor zoveel mogelijk mensen met de helende kracht van yoga laten kennis maken en zo een steentje bijdragen aan ieders persoonlijke groei en geluk!

Opleiding en ervaring

2000 – 2009 Yogales van Paul Schuur, gespecialiseerd in Okido en Iyengar-yoga
2010 Opleiding tot Ashtanga yoga-docent bij AYA Ashtanga Yoga Academy - 200H geregistreerd RYT 200
2010 Teacher Training 25H Ashtanga Primary Series door Manju Pattabhi Jois, zoon van de grondlegger van de Ashtanga yoga
2011 Teacher Training 30H Ashtanga Second Series door Manju Jois
2011 - 2013 Teacher Training 500H door Yogasite Breda in samenwerking met Robert Boustany en Neva Ingalls - 500H geregistreerd RYT 500
2012 Start opleiding tot orthomoleculaire voedingscoach bij Civas
2012 Opgeleid tot Detoxcoach bij Innerwave (BATC en KTNO geaccrediteerd)
2013 Start opleiding tot ZEN-leraar via Zen.nl
2
014 10 weken online course WimHofMethode
2015 Gecertificeerd Zencoach via Zen.nl
2015 Gecertificeerd Zenleraar via Zen.nl (CRKBO geregistreerd)
2016 Start Teacher Training Kundalini Yoga Level I via Amrit Nam Sarovar
2017 Gecertificeerd Kundalini Level I yogaleraar via Amrit Nam Sarovar
2017 Gongtraining tot gongspeler via Spirit Connection
2018 Start Teacher Training Kundalini Yoga Level II via Amrit Nam Sarovar
2019 Verdiepingsopleiding Detoxcoach via Innerwave

Daarnaast heeft Miranda nog diverse workshops bijgewoond van o.a. Robert Boustany, David Swenson, Michael Hamilton, Elsie Mathijssens, Wim Hof, Joachim Meire, Marlies de Koning, Tulku Lobsang, Har Anand Singh, Karta Singh, Dorinda Farver, Nicki Forman en Stef Kling. Zij is ook een maand lang voor een intensieve training bij Robert Boustany naar Houston geweest om meer te leren over het Pralaya Yoga systeem.

Yoga Certificaten:
200H RYT via Yoga Alliance
500H RYT via Yoga Alliance

RYT200_200x200 500H RYT

Kundalini Level 1 (Amrit Nam Sarovar)