3 REDENEN OM TE MEDITEREN

Team MI-Zen!

Mediteren is meer dan alleen een Stress Reducer.

De redenen waarom we mediteren zijn zo gevarieerd als de vele manieren die er zijn om te mediteren. Bij ons in het westen, worden de meeste mensen aangetrokken door meditatie om rustiger te worden in het hoofd en om stress te verminderen. Meditatie is inderdaad een zeer effectieve stress reducer, maar de voordelen ervan – soms mysterieus verborgen – zijn veel meer dan dat.

1. Omdat het goed voor ons lichaam is
Wetenschappers hebben ontdekt dat een regelmatige meditatie beoefening niet alleen de geest versterkt, maar het ook het lichaam versterkt en ondersteunt. Studies bevestigen dat meditatie kan helpen bij het terugdraaien van hart-en vaatziekten, verminderen van pijn en ondersteuning van het immuunsysteem. Met behulp van meditatie ben je beter in staat ziekten te bestrijden.
Het verband tussen geest en lichaam tussen stress en ziekte is overduidelijk herkenbaar wanneer wetenschappers ontdekken dat door meditatie de productie van het stress hormoon cortisol kan verlagen. Dit betekent dat mediteerders beter in staat zijn zich aan te passen aan stress in hun leven en de bijbehorende fysiologische reacties, zoals bijvoorbeeld:

♥ Hart-en vaatziekten
♥ Osteoporose
♥ Slaapproblemen
♥ Problemen met de spijsvertering
♥ Depressie
♥ Obesitas
♥ Geheugen en concentratie
♥ Huidaandoeningen

2. Want het is goed voor onze relaties
Paradoxaal genoeg, meditatie helpt ons om beter af te stemmen en in contact te komen met je omgeving/relaties. Het helpt ook ons los te maken van onze eigen ego's en te verbinden met anderen op een meer zinvolle manier. Dit is gunstig in een partner-relatie, maar ook op het werk, met je familie en vrienden, etcetera.
Wanneer we ons meer bewust worden van onze interconnectie met anderen, kunnen we onze perspectieven herzien en anders omgaan met onze zorgen.

3. Omdat het ons leven kan veranderen
In een wereld van korte termijn oplossingen en crash diëten is het leuk om te weten dat er een bewezen praktijk is die echt je leven kan veranderen (of op z'n minst enorme effecten teweeg brengt) in slechts een beetje tijd elke dag.

Yogi's en artsen zijn het er samen over eens: mediteren – zelfs alleen maar een paar minuten per dag een diepe ademhalingsoefening - ontspant de hersenen, vermindert angst en depressie en maakt je meer opgewekt. Heb je het idee, dat je geen tijd kan vrij maken om te mediteren?.. Eigenlijk kun je het je niet meer veroorloven om niet te mediteren in deze tijd, die hectischer is dan ooit. Overweeg je gedachte hierover nog eens?!?☺☺

Om te ervaren wat mediteren met jou kan doen, zoek dan een methode die bij jou past, pas deze toe voor een poos en geniet van de levensveranderende voordelen die meditatie voor jou opleveren. MI-Zen biedt in de lessen "Beginnen met Zen" alle tools en deskundige begeleiding en motivatie om je te helpen bij het vooral praktisch leren mediteren. Merk op hoe je je voelt na een aantal dagen of enkele weken deel te hebben genomen aan deze zeer praktische meditatielessen. Misschien merk je wel dat je meer geduld hebt, voel je je meer geaard en beter in staat om te reageren op stressvolle situaties en ben je meer in contact met je intuïtie.
In ieder geval → ervaar de voordelen van meditatie.

No Comments Yet.

Leave a comment