Full Moon Gong Puja

Zaterdag 18 mei 19:30u - Zondag 19 mei 9:00u 2019 VOLLE MAAN

In samenwerking met Spirit Connection en Samsara organiseert MI-Yoga! een nachtelijk gongspektakel - ligconcert.

In een gongbad wordt je meegenomen door de gong op een spirituele reis van klank en brengt ons naar de bron van ons meest intieme zelf gedurende 45 minuten. De gong symboliseert de klank “AUM of OM” of “OHM”. “AUM” is de klank van de totale resonantie van het universum. Een GONG PUJA duurt 10 x 45 minuten en is dan ook 10 x krachtiger.

De gong is een oud en heilig instrument van genezing, verjonging en transformatie.
De Gong produceert een sterke geluidsgolf, bijna tastbaar voor het lichaam. Het fysieke lichaam wordt gestimuleerd vanaf het oppervlak van de huid tot in elke cel. Op het fysieke niveau helpt de gong spanningen los te laten, prana (levensenergie) wordt versterkt, onze vitale levenskracht verhoogt en de circulatie verbetert.

De gong werkt diep op het mentale, emotionele en geestelijke lichaam. De gong zuivert en verstilt de geest. Letterlijk doorsnijden de klanken en resonanties de lineaire geest en verwijdert de rommel en ruis uit ons onderbewuste denken, waardoor je meer in contact komt met je stralende en authentieke zelf. De gong heeft de capaciteit om ons te brengen tot onze neutrale gedachten en dat is de wijze en niet-oordelende geest. De gong helpt om gedachten weer terug naar nul te brengen, een staat van stilte waar je toegang hebt tot je aangeboren wijsheid.
Het geluid van de gong werkt op de Alpha- Theta- en misschien zelfs op de Delta-hersengolven. Zelfs wanneer je slapend de klanken ondergaat heeft de gong invloed.
"De Gong is het eerste en het laatste instrument voor de menselijke geest, er is slechts één ding dat de menselijke geest kan domineren, het geluid van de Gong. Het is het eerste geluid in het universum, het geluid dat gemaakt is door dit universum. Het is het fundamentele creatieve geluid. Voor de geest is het geluid van de gong als een moeder en een vader die het geboorte gaf. De geest heeft geen macht om een gong die goed wordt bespeeld te weerstaan."

Alles wat je hoeft te doen is comfortabel liggen, je ogen sluiten en ontspan.

“Silence is not the absence of sound, silence is the absence of self” – Anthony de Mello

WAAR: Object43 @ Schansstraat 43, 4944 AG, Raamsdonk
WANNEER: zaterdag 18 mei 19:30u tot zondag 19 mei 09:00u 2019

No Comments Yet.

Leave a comment