Workshop Wim Hof Methode

Workshop Wim Hof MethodeWH en Barbara

Wim Hof, oftewel "The Iceman" heeft een methode ontwikkeld welke preventief je gezondheid verbeterd en gezondheidsklachten doet verminderen.  De Wim Hof Methode is opgebouwd uit 3 componenten:
-           Ademhalingstechnieken
-           Focus
-           Koude gewenning

Zowel de theorie en het ervaren van deze 3 componenten staan centraal in de workshop. Deze wordt gegeven door Barbara Hiestand, gecertificeerd Wim Hof instructeur. Deze workshop is het begin van een preventieve manier om mentaal en fysiek gezond te blijven. Maar ook voor mensen die te kampen hebben met gezondheidsklachten, hebben baat bij deze methode. In mei 2014 is wetenschappelijk aangetoond door Wim Hof en het Radboud in Nijmegen, dat deze methode het autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden. Wat voorheen als onmogelijk werd beschouwd. Je immuunsysteem kun je versterken, je hormonen komen in balans, de PH waarde wordt hersteld, je lichaam ontzuurt, meer zuurstof opname tot diep in de kern van de cel, ontstekingseiwitten in het lichaam reduceren, de metabolisme stijgt, je lichaam krijgt als het ware een reset.

Ervaar het, want voelen is begrijpen! In de workshop maak je kennis met de ademhalingstechniek, je zal direct ervaren hoe het voelt om meer zuurstof in je lichaam te voelen en dat je daardoor meer in staat bent om een lichamelijke prestatie te kunnen leveren, zonder moeite.  Barbara zal laten zien hoe je lichaam ontzuurt d.m.v. een kleine test. We doen een oefening om door middel van focus en concentratie een pijnprikkel weg te krijgen. En we sluiten af, met een ijsbad. Je zal ervaren dat als je je focust op je ademhaling en ontspannen in het bad stapt, het niet vervelend voelt, maar je erna een enorme energieboost krijgt. Je krijgt tips hoe je na afloop hier thuis eventueel mee verder kan oefenen. Door zelf aan deze technieken te werken kun je leren een beter contact te maken met het zenuwstelsel, je immuunsysteem beïnvloeden, een betere bloedcirculatie realiseren en je concentratie en doelgerichtheid verbeteren. Kortom: je kunt veel meer uit je lichaam halen dan je eigenlijk dacht.

Bij twijfel raadpleeg je de huisarts of therapeut. Geef altijd vooraf bij aanmelding door of je gezondheidsklachten hebt en welke?

Draag makkelijk zittende kleding, bijvoorbeeld een joggingbroek. Neem badlaken, slippers, zwemkleding en een badjas mee.

Wanneer Zaterdag 9 april a.s. 9:30u tot 13:00u
Waar Appelschuur, Hoek 10, 4271 BJ, DUSSEN
Prijs € 87,- p.p.

Meld je hier aan

aanmelden uiterlijk vóór 19 maart svp

No Comments Yet.

Leave a comment