Zenmeditatie

Bij MI-Zen! geven wij zenmeditatie-training op een inspirerende,  verdiepende en een praktische manier. Deze lesmethode past bij actieve mensen op zoek naar meer balans en verdieping. Met het beoefenen van zen leer je meer denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen.

Wat is Zen

Zen betekent letterlijk concentratie. Het is een Japans woord dat afgeleid is van het Chinese woord 'chan'. In Europa en Amerika spreken we over zen en veel minder over chan. Dat komt doordat het vooral Japanse zenmeesters zijn geweest, die naar het Westen kwamen om ons in zen te onderwijzen.

Zen is aandachtstraining. Door het beheersen van onze aandacht, zijn we optimaal in staat ons te ontwikkelen in harmonie met de wereld om ons heen. De rol van de zenfilosofie is enerzijds ons bewust te maken van het belang van zuivere aandacht. Anderzijds laten vele prachtige zenboeken zien, wat de vruchten zijn van deze oefening. Zenmeditatie is de manier om te werken aan onze mentale conditie. Het doel is beter in staat te zijn te denken wat je wilt denken, te doen wat je wilt doen en te voelen wat je wilt voelen.

In de introductiecursussen staan de psychologische en fysieke kanten van zenmeditatie centraal.

Meditatie

De zentraditie heeft veel facetten en meditatie is daarvan ongetwijfeld de bekendste en meest wezenlijke. De andere zentradities spruiten eigenlijk voort uit deze geestelijke oefening. Mensen in het westen waarderen de beoefening van zenmeditatie vooral vanwege de rustgevende uitwerking die het op ons heeft. Wie regelmatig mediteert weet dat men er onder andere beter door slaapt, minder gestresst door raakt en er zich beter door kan concentreren. Het is wetenschappelijk aangetoond dat wie mediteert zich geestelijk en lichamelijk beter voelt. Dit komt doordat ontspanning en balans een gunstige invloed hebben op onze algehele gezondheid.

De Zenmeditatie introductie cursus

De Zenmeditatie introductie cursus leert je mediteren op een inspirerende, verdiepende en vooral praktische manier. Deze lesmethode past bij actieve mensen die op zoek zijn naar balans en verdieping. Zen is mentale fitness met spirituele diepgang. Direct merkbare resultaten zijn onder andere een betere concentratie, beter slapen, meer energie, goed kunnen ontspannen, beheersen van verslavingen (minder behoefte aan roken, drank, snoepen), beter omgaan met pijn en emoties en meer creativiteit. Dit leidt tot verdieping en beter functioneren in werk en privé. De positieve effecten zijn in vele wetenschappelijke studies aangetoond.

Meld je aan voor een workshop zenmeditatie

Meld je aan voor de cursus "kennismaken met zen"

boomgaard breed