Een gongbad is

In een gongbad neemt De GONG ons mee op een spirituele reis van klank en brengt ons naar de bron van ons meest intieme zelf. De gong symboliseert de klank “AUM of OM” of “OHM”. “AUM” is de klank van de totale resonantie van het universum.

Het woord GONG betekent “Generating OHM”, dus het genereren van deze klank, de oerklank. Het begin van alles.

Helende kracht

De gong is een oud en heilig instrument van genezing, verjonging en transformatie.
De Gong produceert een sterke geluidsgolf, bijna tastbaar voor het lichaam. Het fysieke lichaam wordt overspoeld door geluid en wordt gestimuleerd vanaf het oppervlak van de huid tot in elke cel.

Op een fysieke niveau, laat de gong spanningen en blokkades in het lichaam los, het stimuleert een verbeterde werking van het klierenstelsel en zenuwstelsel, prana, onze vitale levenskracht, wordt verhoogt en de circulatie wordt gestimuleerd.

Opvoedkundige en muzikant Johannes Heimrath heeft vele workshops en healing sessies met de gong uitgevoerd in de jaren 80. Hij ontdekte dat het geluid van de gong meest nuttig was in het kader van het verlichten van nekpijn en hoofdpijn, menstruele problemen en verkramping in de borst en de bovenste luchtwegen.

Het geluid van een levende gong stimuleert circulatie, terwijl haar breed scala aan frequenties de zenuwuiteinden stimuleren en dit kan nuttig zijn bij het herstellen van verwondingen in welke zenuw schade is opgetreden.

Blessure en Ziekte

Een blessure en ziekte zijn gerelateerd aan een emotionele of stress-situatie, de resonanties van de gong zijn dan van invloed op de lichamelijke gezondheid door in deze gebieden door te dringen.
Het blijkt ook dat het geluid van de gong het klierweefsel systeem naar een hoger niveau van functioneren stimuleert. De hypofyse lijkt rechtstreeks beïnvloed te worden door de klank en dit geeft weer een balancerende werking op het hele klierweefsel systeem.

De gong werkt ook diep op het mentale, emotionele en geestelijke lichaam. De gong zuivert en verstilt de geest. Letterlijk doorsnijden de klanken en resonanties de lineaire geest en verwijdert de rommel uit ons onderbewuste denken, waardoor je meer in contact komt met je stralende en authentieke zelf. De gong heeft de capaciteit om ons te brengen tot onze neutrale gedachten en dat is de wijze en niet-oordelende geest. De gong helpt om gedachten weer terug naar nul te brengen, een staat van stilte waar je toegang hebt tot je aangeboren wijsheid.

Het geluid van de gong werkt op de Alpha- Theta- en misschien zelfs op de Delta-hersengolven. Zelfs wanneer je slapend de klanken ondergaat heeft de gong invloed.

Eerste geluid

“De Gong is het eerste en het laatste instrument voor de menselijke geest, er is slechts één ding dat de menselijke geest (het ego) kan domineren, het geluid van de Gong. Het is het eerste geluid in het universum, het geluid dat gemaakt is door dit universum. Het is het fundamentele creatieve geluid. Voor de geest is het geluid van de gong als een moeder en een vader die het geboorte gaf. De geest heeft geen macht om een gong die goed wordt bespeeld te weerstaan.”

“Silence is not the absence of sound, silence is the absence of self”

Anthony de Mello