MI!

Miranda Beenackers is in 2000 begonnen met het volgen van yogalessen en in 2009 besloot zij een opleiding te volgen om Ashtanga-yogalessen te geven. Vanaf september 2010 geeft Miranda les op verschillende locaties in Breda, Dussen en Veen. In 2011 is zij haar kennis en ervaring gaan uitbreiden met Pralaya Yoga en heeft inmiddels het 200H en 500H Yoga Alliance Certificaat behaald. Haar lessen zijn uitdagend en dynamisch en de nadruk ligt op techniek en het juist uitvoeren van de houdingen. De lessen zijn voor iedereen geschikt. Miranda zit niet stil, of toch wel, want op dit moment (feb. 2014) is zij bezig met een opleiding tot Zenleraar en moet daarvoor dagelijks mediteren en daarnaast volgt zij de online training van Wim Hof – The Iceman.

Miranda is van beroep kok en houdt ontzettend van lekker koken. “Gezond eten en Yoga” gaan goed samen en daarom heeft zij zich verdiept in gezonde voeding en brengt de kunst van het “gezond koken” over aan iedereen die interesse heeft. Omdat het niet zo gemakkelijk was en nog steeds is om aan al die gezonde producten te komen is zij de webshop Eat-MI! gestart, deze loopt sinds 2015 via MI-Yoga!.

Yoga biedt tal van mogelijkheden. Samenvattend: “lichaam en geest komen in harmonie”. Miranda wil met een “down to earth” benadering, een gedegen kennis en een tikkeltje humor zoveel mogelijk mensen met de helende kracht van yoga laten kennis maken en zo een steentje bijdragen aan ieders welzijn!

OPLEIDING EN ERVARING

2000 – 2009 Yogales van Paul Schuur, gespecialiseerd in Okido en Iyengar-yoga
2010 Opleiding tot Ashtanga yoga-docent bij AYA Ashtanga Yoga Academy – 200H geregistreerd RYT 200
2010 Teacher Training 25H Ashtanga Primary Series door Manju Pattabhi Jois, zoon van de grondlegger van de Ashtanga yoga
2011 Teacher Training 30H Ashtanga Second Series door Manju Jois
2011 – 2013 Teacher Training 500H door Yogasite Breda in samenwerking met Robert Boustany en Neva Ingalls – 500H geregistreerd RYT 500
2013 Start opleiding tot ZEN-leraar via Zen.nl
2
014 10 weken online course WimHofMethode
2015 Gecertificeerd Zencoach via Zen.nl
2015 Gecertificeerd Zenleraar via Zen.nl (CRKBO geregistreerd)
2016 Start Teacher Training Kundalini Yoga Level I via Amritnam
2017 Start Teacher Training Kundalini Yoga Level II via Amritnam
2020 Gecertificeerd Kundalini Yoga Teacher Level II via Amrit Nam Sarovar
2020 Gecertificeerd SOMA Breath Instructor via SOMA Breath
2021 Gecertificeerd Soul Body Fusion® Practitioner & Teacher via Centrum Arno van Dijk

Daarnaast heeft Miranda nog diverse workshops bijgewoond van o.a. Robert Boustany, David Swenson, Michael Hamilton, Elsie Mathijssens, Wim Hof, Joachim Meire, Marlies de Koning, Tulku Lobsang, Dorinda Farver, Nicki Forman, Karta Singh, Har Anand Singh. Zij is ook een maand lang voor een intensieve training bij Robert Boustany naar Houston geweest om meer te leren over het Pralaya Yoga systeem.

Yoga Certificaten:
200H RYT via Yoga Alliance
500H RYT via Yoga Alliance
Kundalini Yoga teacher Level I

RYT200_200x200
500H RYT

Zen Certificaten:
Zencoach
Zenleraar

Miranda is te volgen op https://www.facebook.com/mirandabeenackers


Francy de Jong is yoga & dans docent, creatief & energetisch lichaamswerker, kunstzinnig coach en kunstenaar. Ze heeft vele jaren ervaring in dans en yoga.
Met haar lessen hoopt zij haar passie en kennis met anderen te delen. Zij werkt vanuit een holistische visie en verbindt de Oosterse en Westerse filosofie, om zo bij te dragen aan het totale welzijn van de mens.

Francy geeft de Heart Wave Yogales op dinsdagavond van 18:45 tot 20:00 uur.
Daarnaast organiseren we regelmatig Heart Wave Ritmes dansavonden. Dit is dansen op blote voeten en in stilte. Wel of niet in combinatie met een afsluitende Gongsessie.
Check hiervoor de Facebookpagina van MI-Yoga! of het workshop rooster


Frans Hildenbrant is begonnen in 2000 met het volgen van yogalessen. In de jaren erna is hij zich vooral gaan richten op Raja Yoga en Pranayama en heeft zich laten inspireren door Iyengar Yoga. Frans heeft daarnaast ook enkele jaren doorgebracht in Radhadesh – Chateau Le Petite Somme, alwaar hij de Vedische filosofie heeft bestudeerd en geleefd.

Zijn lessen lijken ogenschijnlijk rustig, maar gaandeweg de les worden deze ongemerkt intensiever, uitdagender en pittiger tegelijk.

Frans geeft de Go with the Flow les op zondagochtend van 9:00 tot 10:15 uur. Daarnaast is Frans altijd bereid in te vallen als er onverhoopt of gepland iets tussenkomt bij mi.


Ruud van Bragt (1977) mediteert sinds 1996. In 2012 is hij begonnen als cursist bij Zen.nl/Breda en begin 2014 gestart met de opleiding tot zenleraar en is vanaf mei 2016 gecertificeerd. Ruud probeert zoveel mogelijk de zenfilosofie in de praktijk te brengen in zijn werk als fotograaf. Vanuit zijn zenbeoefening probeert hij zijn opdrachtgevers zo goed mogelijk aan te voelen en in beeld te brengen. Ruud heeft zenles gegeven bij Zen.nl Breda.

Ruud verzorgt de zenmeditatiecursus voor gevorderden op de woensdagavond van 20:00 tot 21:45 uur en de introductiecursussen die op verschillende avonden plaatsvinden, afhankelijk van het seizoen.

Het is ook mogelijk om samen met Ruud een individueel traject te starten om je persoonlijke uitdagingen en doelstellingen helderder te krijgen, te intensiveren en ermee aan de slag te gaan. Wil je meer informatie hierover, stuur dan een email naar ruud@mi-yoga.nl


Marga doet sinds haar 25e aan yoga. In Mysore – India leerde ze destijds klassieke yoga en meditatie. Later kwam daar de dynamiek van o.a. Ashtanga Yoga bij. Recent is het bevorderen van de effectiviteit van een beweging door het toevoegen van elementen uit de QiGong (het chinese zusje van yoga). Naast yoga werkt zij ook met Tarot: Het eeuwenoude ‘spel’ over de ontwikkeling van onze persoonlijkheid.

Marga is de vliegende kiep en neemt de lessen waar als een van de leraren is verhinderd of onderweg is naar meer kennis.