Wat is Meditatie

Bij MI-Zen! geven wij zen meditatie-training aan iedereen die wil leren mediteren op een inspirerende en praktische manier. Ben je op zoek is naar meer balans in het leven en/of rust in het hoofd? Met het beoefenen van zen meditatie leer je hoe beter om te gaan met stress en de drukte van alledag.

Zen meditatie is aandachtstraining. Dus we trainen onze aandachtsspieren.  Zen meditatie is de manier om te werken aan onze mentale conditie. Het doel is beter in staat te zijn te denken wat je wilt denken, te doen wat je wilt doen en te voelen wat je wilt voelen.

In de lessen “Beginnen met ZEN” behandelen we alle onderwerpen die nodig zijn om het mediteren te begrijpen en die meer inzicht verschaffen.

Meditatie

Zenmeditatie wordt vooral vanwege de rustgevende uitwerking die het op ons heeft gewaardeerd. Wie regelmatig mediteert weet dat men er onder andere beter door slaapt, minder stress ervaart en er zich beter door kan concentreren. Het is wetenschappelijk aangetoond dat wie mediteert zich geestelijk en lichamelijk beter voelt. Dit komt doordat ontspanning en balans een gunstige invloed hebben op onze algehele gezondheid.

Beginnen met ZEN

Zen is mentale fitness met spirituele diepgang. Direct merkbare resultaten zijn onder andere een betere concentratie, beter slapen, meer energie, goed kunnen ontspannen, beheersen van verslavingen (minder behoefte aan roken, drank, snoepen), beter omgaan met pijn en emoties en meer creativiteit. Dit leidt tot verdieping en beter functioneren in werk en privé. De positieve effecten zijn in vele wetenschappelijke studies aangetoond.

Wil je op de hoogte blijven over nieuwe cursus en/of workshops “Beginnen met ZEN” stuur een email naar info@mi-yoga.nl

INTRODUCTIE WORKSHOPS MEDITEREN VINDEN PLAATS OP DE VOLGENDE DATA:

    • Op dit moment zijn er nog geen nieuwe data gepland