💗 Valentijn 💗

tijd voor wat meer liefde voor jezelf

Valentijnsdag staat meestal in het teken van je liefde tonen aan een ander, maar hoe mooi is het wanneer je ook de liefde aan jezelf kunt geven…
Onderzoek het zelf in de 10 lichamen…💕

Jouw Psyche in 10 Lichamen

“If you understand that you are Ten Bodies, and you are aware of those Ten Bodies, and you keep them in balance, the whole universe will be in balance with you.” – Yogi Bhajan

De meeste mensen identificeren zich met hun fysieke lichaam en zien zichzelf in fysieke termen – of misschien op zijn best, als een fysiek lichaam en een (denk)geest. De waarheid is dat de mens uit tien lichamen bestaat: het fysieke lichaam, drie mentale lichamen en zes energielichamen.

De 10 lichamen
En dat perspectief komt vanuit de kundalini yoga. In kundalini yoga gaan we uit van niet één lichaam, maar van 10 😲. Ten bodies, noemen ze dat. Je kunt ze zien als allerlei aspecten van je ‘zijn’. Zo zie je dat je fysieke lichaam slechts 1 van de 10 lichamen is. Hieronder zie je ze allemaal op een rij:

  1. Soul Body
  2. Negative Mind
  3. Positive Mind
  4. Neutral Mind
  5. Physical Body
  6. Arcline
  7. Aura
  8. Pranic Body
  9. Subtle Body
  10. Radiant Body

⏩ De Tien Lichamen zijn krachtige vermogens van de psyche. Elk lichaam heeft specifieke gaven die zich manifesteren als ze sterk zijn, en bepaalde tekorten die naar boven komen als ze zwak zijn.
⏩ Je kaliber wordt bepaald door de balans van je tien lichamen
⏩ Je kunt elk van de tien lichamen versterken door het vermogen te ontwikkelen om te identificeren welk lichaam uit balans is en vervolgens de juiste technologie te gebruiken om dat lichaam te versterken.
⏩ De wortel van alle ziekten bestaat eerst in een van deze spirituele of energielichamen voordat het zich naar buiten manifesteert. Daarom kunnen we onszelf ook gezonder maken door de Tien Lichamen te versterken en in balans te brengen.

De tien lichamen in evenwicht brengen

Kundalini Yoga met zijn gesystematiseerde kriya’s, werkt om de Tien Lichamen in evenwicht te brengen en te activeren. Daarom is een regelmatige, oprechte beoefening van Kundalini Yoga een veelomvattende manier om aan alle Tien Lichamen tegelijk te werken.
Als je je bewust bent van zwakte of onbalans in een bepaald lichaam, en je wilt je concentreren op het versterken en balanceren van dat lichaam in het bijzonder, dan kun je:
☯ Kiezen voor een meditatie die dat specifieke lichaam bewerkt, of die een mantra gebruikt die geassocieerd wordt met het versterken van dat aspect.
☯ Volg de aanbevelingen in de Sleutel tot Balans’-suggesties in het profiel van de Ten Bodies.

Een profiel van de Ten Bodies – Tien Lichamen:

1e Lichaam – Ziellichaam / Soul Body
Is mijn leven een creatieve stroom van het doel van mijn ziel?
Kom ik uit het hart?
Voelt dit als het doel van mijn ziel?

Het eerste lichaam is je Ziellichaam. Het verbindt je met je innerlijke oneindigheid. Het is de ervaring van de stroom van Spirit in jezelf. Als je Ziellichaam sterk is, leef je vanuit je hart in plaats van je hoofd, je creativiteit stroomt op een eenvoudige, pure manier. Wanneer je meester bent over je Ziellichaam, ben je in staat om nederigheid uit te dragen en creativiteit. Je bent zo verbonden met je eigen oneindigheid dat je kunt relaxen in de stroom van de Goddelijke energie en deze kunt gebruiken om schoonheid in je leven te creëren. Je ziel is de individuele uitdrukking van Spirit; het bevat de fundamentele essentie van jou, je fundamentele zelf. Als je eerste lichaam zwak is, dan kun je vanuit je hoofd bewegen, handelen en doen in plaats van uit je hart. Je voelt je misschien vastgelopen, niet in staat om je doel, je ikigai inzichtelijk te maken en moeite om in te tunen op de creatieve stroom van het leven.
Sleutel tot balans: Verhoog de Kundalini. Open het hart.

MENTAL BODIES, de 3 functionele geesten:

2e lichaam – Negatieve (beschermende) geest / Negative Mind
Kan ik bepalen of er gevaar is in een situatie?
Waar moet ik aan denken?

De Negatieve Geest helpt je om vorm te geven aan de creativiteit van je Ziellichaam met de gaven van insluiting, vorm en onderscheidingsvermogen. Het wekt in je een verlangen om erbij te horen, wat in zijn hoogste uitdrukking je ertoe aanzet om heel diep met je eigen God Zelf te verbinden. Het geeft je geduld om gehoorzaam te zijn aan je eigen innerlijke leiding.
Als je Negative Mind onderontwikkeld is, kan je verlangen om erbij te horen ertoe leiden dat je ongepaste, zelfdestructieve relaties krijgt, omdat je te veel wordt beïnvloed door anderen; je zit niet genoeg in je eigen centrum.

Sleutel tot Balans: Waardeer je discipline. Ontwikkel bewuste relaties van integriteit. Als de negatieve geest overontwikkeld is, versterk dan de Positive Mind.

3e lichaam – Positieve (expansieve) geest / Positive Mind
Sta ik open voor alle mogelijkheden die het leven te bieden heeft?
Laat ik deze toe in mijn leven?

De Positieve Geest ziet de positieve essentie van alle situaties en wezens. Het is uitgestrekt en laat bronnen en hulpmiddelen toe. Het geeft je een sterke wil en stelt je in staat om je kracht gemakkelijk en nederig te gebruiken. Het maakt je van nature speels en optimistisch en geeft je een goed gevoel voor humor. Het maakt je communicatie sterk en direct.
Als de Positive Mind zwak is, is het alsof je een dagelijkse injectie met gif krijgt. Je kunt overweldigd worden door de input van je Negatieve Geest, die deprimerend en verlammend kan zijn. Je bent misschien boos en intolerant, of aarzelt om je eigen kracht, je eigen warmte te gebruiken, omdat je bang bent voor de verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt of bang bent dat je het zou kunnen misbruiken.

Sleutel tot balans: Versterk het navelpunt, je navelcentrum. Vergroot je zelfrespect. Gebruik positieve affirmaties. Als de Positive Mind overontwikkeld is, versterk dan de Negative Mind.

4e Lichaam – Neutrale (meditatieve) geest / Neutral Mind
Sta ik mezelf toe innerlijke wijsheid waar te nemen en ernaar te handelen?

De neutrale of meditatieve geest is de ultieme “win-win”-mentaliteit. Van hieruit kijk je met compassie naar het hele spel van het leven. De Neutrale Geest evalueert de input van je Negatieve en Positieve Geest (en ook de rest van de Lichamen), en geeft je binnen negen seconden begeleiding. Het is een zeer intuïtief uitkijkpunt en geeft je toegang tot je Ziel.
Als je Neutrale Geest zwak is, kan het moeilijk zijn om beslissingen te nemen. Je zult de gewoonte hebben om je slachtoffer te voelen van het leven of van situaties omdat je niet weet hoe je je ervaringen moet integreren en er betekenis in kunt vinden. Misschien vind je het moeilijk om verder te kijken dan de polariteiten van het leven op aarde en je af te stemmen op het grote kosmische schema der dingen.
Hoe meer en meer we in staat zijn om in die expansieve staat van deze Meditative Mind te blijven, hoe meer en meer voorspoedig we zullen worden.

Sleutel tot balans: Mediteren.

5e lichaam – Fysiek Lichaam / Physical Body
Gebruik ik mijn kracht en middelen voor het welzijn van iedereen?
♾ “Mastery is attained when you realize you are spirit codified in a body.” 
– Guru Raj

De fysieke vorm die we belichamen is een van de kostbaarste dingen die we ooit hebben gekregen. Misschien vind je dat moeilijk om te zien, want deze wereld kan erg hard zijn.
Navair Singh Khalsa schrijft in zijn boek “The Ten Light Bodies of Consciousness” dat Yogi Bhajan zei dat het 8,4 miljoen levens kost om een ​​menselijke lichaamskabel van zelfrealisatie te ontvangen.

8,4 miljoen levens! Jemig😱, ik ben op de reis van mijn leven! 😉

Het is een van de grootste voorrechten om hier te zijn en we hebben er hard naar gestreefd om te zijn waar we nu zijn. We worden zelfs door de engelen benijd, wordt er gezegd, hoewel ik er persoonlijk moeite mee heb om te zien dat engelen jaloers op ons zijn. Het punt is echter dat wij polariteit in zo’n mate kunnen ervaren, maar andere Wezens in de wereld kunnen dat niet, want wij hebben de fysieke vorm.

Het fysieke lichaam is de tempel waar de andere negen lichamen hun rol spelen. Het geeft je het vermogen om op te offeren – om sacred (heilig) te maken. Het geeft je de mogelijkheid om alle delen van je leven in balans te brengen. Als het sterk is, vertegenwoordigt het de leraar (in jou), die ook in staat is om abstracties te nemen en ze uit te leggen aan iedereen, van elke leeftijd, van elke intelligentie, van elke manier van leven, en in staat om de informatie in een aardse, concrete vorm te brengen.
Met het Vijfde Lichaam kan men dharma verkiezen boven karma.

Dharma is waar de rekeningen worden gewist. Het is waar jouw discipline en toewijding je positief en gracieus maken… Dat vermogen om negatief in positief te veranderen. Om al je acties te ondersteunen met je facetten en manieren is het resultaat van meditatie.”

Er wordt gezegd dat we in deze fysieke vorm dharma (in wezen onze bestemming van dienstbaarheid) of karma kunnen kiezen. Je hebt altijd deze keuze, op elk moment.

Belangrijk om te weten over dit lichaam is dat offeren GEEN martelaarschap is. Het is het vermogen om iets sacred (heiligs) te maken. Het is het vermogen om iets te gebruiken om iets anders te verheffen, naar een hogere trilling te brengen. We hebben dit menselijk lichaam ook gekregen om te gebruiken om anderen te verheffen. Hoe ga je het gebruiken? Hoe ga je ervoor zorgen?

We worden aangemoedigd om dit lichaam te gebruiken om ons karma en onze emoties uit te werken en om anderen te verheffen. In ons fysieke lichaam worden onze emoties en trauma’s opgeslagen. Je bent in staat om los te laten wat het lichaam vasthoudt door verschillende beoefeningen en terwijl je dat doet, zul je meer in je authentieke zelf komen.

Als je Vijfde Lichaam zwak is, kun je boos, hebzuchtig, jaloers, competitief en ondankbaar zijn. Je innerlijke en uiterlijke realiteit zullen uit balans zijn. Je kunt moeite hebben om jezelf verbaal uit te drukken en je bent misschien bang om de positie van leraar in te nemen.

Sleutel tot balans: Oefen regelmatig. Teach, Leren. Zorg goed voor je lichaam – hou ervan! Eet goed. Prosperity Meditation en #1. Doe yoga.

ENERGIE-ORGANEN:

6e lichaam – Arcline 
Ben ik in staat mijn doelen te manifesteren?
Doe ik dat integer?
Wat projecteer je?

Sleutelwoord(en): Rechtvaardigheid, Bescherming, Projectie. Persoonlijke integriteit.

De Arcline strekt zich uit van oorlel tot oorlel, over de haarlijn en het voorhoofd. Het is jouw halo en is de kern van de aura. Vrouwen hebben een tweede booglijn die zich uitstrekt van tepel tot tepel. De Arcline is je projectie, je uitstraling. Het geeft je het vermogen om je te concentreren, gefocussed te zijn, om te mediteren.
De Arcline, geassocieerd met de hypofyse, reguleert het zenuwstelsel en de klierbalans en beschermt zo je hartcentrum.
Je kunt de intuïtie van je zesde centrum gebruiken om jezelf te beschermen, zodat je kunt omgaan met de stress van het leven zonder je hart af te sluiten. De projectieve kracht van het Zesde Lichaam helpt je te manifesteren wat je maar wilt in je leven (niet vanuit ego-perspectief🤨). “Ik ben, ik ben”, is de Arcline.
Dit is de balans tussen het fysieke rijk en het kosmische rijk.
Onze integriteit maakt deel uit van onze projectie in de wereld die de Arcline promoot. Mensen kunnen onbewust voelen hoe integer je bent, hoe betrouwbaar je bent en waar het om gaat als ze je ontmoeten. En vice versa. Integriteit is wanneer je innerlijke realiteit je uiterlijke projectie ontmoet.

Wanneer de booglijn is gezuiverd, wordt deze blauw.

Als je Arcline zwak is, ben je mogelijk overbezorgd en gemakkelijk te beïnvloeden. Het kan zijn dat je een verstoorde klierfunctie hebt, wat kan leiden tot inconsistentie in je stemmingen en je gedrag. Je bent misschien niet gefocust en niet in staat om te manifesteren. Het kan ook zijn dat je je intuïtie niet (voldoende) gebruikt om jezelf te beschermen.

Sleutel tot Balans: Maak de hypofyse wakker – het Derde Oog. IK BEN IK BEN meditatie. Meditatie voor de Arcline. Meditatie voor de Arcline en om Karma te wissen.

7e Lichaam – Aura
Voel ik zekerheid in universele liefde?
Aarzel ik niet om zowel anderen als mezelf te verheffen?
Kan ik zijn wie ik ben, waar ik ook ben?

Sleutelwoord(en): barmhartigheid, veiligheid, liefde.

De aura is het elektromagnetische veld dat je lichaam omringt op dezelfde manier als het aardmagnetisch veld de aarde omhult. Als het sterk is, fungeert het als een container voor je levenskracht en stelt het die levenskracht in staat zich op te bouwen tot een niveau waarop je je zelfverzekerd en veilig voelt.
Vanuit deze veilige positie kan men anderen met genade behandelen, en alleen al je aanwezigheid verheft alles.
De aura is erg interessant, omdat binnen de aura alles is opgenomen – dit leven, vorige levens, toekomstige levens – alles! Het kan de juiste mensen naar je toe trekken en de juiste mensen van je afstoten.
De Aura is je bescherming, het is je schild. Het kan positiviteit aantrekken en negativiteit afstoten – negativiteit van andere mensen, van situaties en ziekte.
Als je Aura sterk is, voel je je veilig, geborgen en beschermd. Je kunt moeiteloos met energie functioneren in je dagelijks leven. Je weet wie je bent. De aura, wanneer deze sterk is, zal de negativiteit en dingen van andere mensen op natuurlijke wijze moeiteloos transmuteren. Dit verheft de mensen om je heen.
Je hele leven wordt gecreëerd rond wat zich in je auraveld bevindt en wat je projecteert. Hoe hoger de kwaliteit van jouw veld, hoe hoger de kwaliteit van het leven dat je zult leiden. Je krijgt een veld van hogere kwaliteit door de keuze te maken om in je dharma te stappen, karma op te ruimen en je frequentie te verhogen.
Als je Aura zwak is, dan ben je misschien paranoïde en heb je geen zelfvertrouwen, en negativiteit kan doordringen tot in de psyche en in het fysieke lichaam. Alle ziekte gaat eerst in de Aura. Dus als je jezelf aurisch kunt helen en je Aura sterk kunt houden, dan kan ziekte niet doordringen in je fysieke lichaam.

Sleutel tot balans: Mediteren. Draag witte kleding gemaakt van natuurlijke vezels. Ego-eradicator Meditatie. Kriya voor het versterken van het elektromagnetische veld.

8e lichaam – Pranisch lichaam / Pranic Body
Omarm ik het leven onbevreesd?
Heb ik genoeg energie om mijn doelen te bereiken?

Sleutelwoord(en): zuiverheid, energie, onbevreesdheid, zelfinitiatie.

Door je adem brengt je Pranische Lichaam continu de levenskracht en energie in je systeem. Hierdoor kun je je onbevreesd, volledig levend en één voelen met de hele schepping. Als je pranische lichaam sterk is en je ademhaling diep en ontspannen is, kan niets je storen. Je bent gemotiveerd en hebt genoeg energie om je doelen te bereiken.
Dit lichaam helpt en voedt de andere lichamen. Het geeft je vitaliteit en maakt je minder angstig.
Elke ziekte begint met een disbalans in het pranische lichaam. Als je Achtste Lichaam zwak is, kun je constant lichte angst en chronische vermoeidheid hebben. Het kan zijn dat je probeert energie te halen uit voedsel of stimulerende middelen. Je bent misschien angstig en defensief.

Sleutel tot Balans: Alle pranayama.

9e lichaam – Subtiel lichaam / Subtle Body
Ben ik subtiel en gevoelig en kan ik voorbij oppervlakkigheid doordringen?
Wat is het ECHTE doel van het leven?

Sleutelwoord(en): Rust, Subtiliteit, Meesterschap.

Je Subtiele Lichaam helpt je verder te kijken dan de onmiddellijke realiteit van het leven naar het sublieme universele spel dat daarachter ligt.
Als je Subtiele Lichaam sterk is, heb je veel finesse en een krachtige kalmte. Niets in het leven is een mysterie voor jou. Je leert snel en beheerst situaties gemakkelijk. Je kunt een kamer binnenlopen en intuïtief weten wat er aan de hand is.
Dit is het lichaam dat zich verbindt met de Gouden Ketting (waar je op intuned vooraf aan een Kundalini Yoga les). Je bent in staat je over te geven aan en de Universele Stroom te kennen. Je kunt mensen gemakkelijk lezen.
Dit lichaam bevindt zich aan de basis van je voeten. Het is waar de Akasha Kronieken (alles over jou) zich in je auraveld bevinden.
Dit is een van de lichamen die nooit zullen sterven en is direct verbonden met het Ziellichaam. Het Subtiele lichaam zal de Ziel op het moment van overlijden door de vier ethers dragen.
Als je Negende Lichaam zwak is, ben je misschien naïef en gemakkelijk voor de gek te houden, onbedoeld grof of ruw in je spraak of gedrag. Je bent misschien rusteloos, omdat je de rust mist die voortvloeit uit het meegaan met de dingen zoals ze zijn.

Sleutel tot Balans: Meditatie om de dood te overwinnen. Witte Zwaan Meditatie. Doe een meditatie of kriya gedurende 1000 dagen.

10e Lichaam – Stralend Lichaam (“One-Plus” Lichaam) / Radiant Body
Is mijn leven een voorbeeld van moed, royaliteit en creativiteit?

Het Stralende Lichaam geeft je spirituele royalty en uitstraling. Je oefent een magnetische aanwezigheid uit en dwingt het respect af van iedereen die je kent. Dit lichaam bevindt zich aan de bovenkant van je aura in een kleine gouden band. Het is maakt je moedig voor elk obstakel, en het trekt de waarheid van je ziel naar je toe.
Als het sterk is, heb je een magnetische aanwezigheid en dwing je het respect af van iedereen die je kent. Je geeft je leven altijd honderdtien procent, want als dit lichaam sterk is, gaat God met je mee. Dit is het lichaam waarmee je in flow kunt zijn met je eigen bewustzijn en creativiteit. Het geeft je de moed om zelfbeperkende overtuigingen, verwachtingen en alle “regels” en patronen die je gaandeweg hebt opgepikt en die niet van jou zijn, los te laten.
Je benadert het leven met een “alles of niets” houding en geeft altijd 110 procent. Yogi Bhajan noemt het tiende lichaam “één-plus” omdat het één is (je zielslichaam) plus je uitstraling.
Als je Tiende Lichaam onderontwikkeld is, ben je misschien bang voor conflicten. Je schrikt misschien terug voor de aandacht van andere mensen, omdat je bang bent voor de energie en verantwoordelijkheid die gepaard gaan met de erkenning van je innerlijke adel. U kunt zich ineffectief voelen en niet in staat om door situaties heen te komen.
Wanneer je eigen schild, het Stralende Lichaam, zijn licht geeft, zul je niet alleen geliefd, maar ook aanbeden worden.

Sleutel tot balans: toewijding. Knip geen haar. Meditatie voor de Radiant Body

Er is nog een elfde belichaming…: “parallelle eenheid” oftewel Parallel Unisonness
Is mijn identiteit Sat Nam?
Laat ik Oneindigheid door mij heen stromen?

Dit is de zuivere staat van bewustzijn waarin je alle tien lichamen naar believen kunt besturen.
Nog even oefenen…?😊😍